Jumaat, 28 Januari 2011

Jom Gelak Sikit!

Watikah hari ini adalah...

Hari ini ada lawak.  Nah.  I got this on a forward oso.  So farnee.

Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat Facebook:


Lelaki : Weh! Tolong ajar aku buat Facebook, bole tak?


Kawan : Bole. Ko dah ada depan computer?


Lelaki : Dah. Aku dah ada email pun.


Kawan : Cantekk! Ok, skrg ko bukak browser Firefox atau Internet Explorer.


Lelaki : Browser tu ape?


Kawan : Laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan Internet Explorer.


Lelaki : Pastu?


Kawan : Kat kotak paling atas, ko type 'www.facebook.com' pastu, tekan enter.


Lelaki : Oke! Pastu weh?


Kawan : Kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada.


Lelaki : Isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni.


Kawan : Takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?


Lelaki : Paling atas cuma ada tulisan 'the page cannot be displayed'.


Kawan : Oh! Ko salah tulis dari awal tu.


Lelaki : Betul la aku type, www.facebook.com.


Kawan : Hm, mungkin connection internet ko mati.


Lelaki : Eh? Kene ada internet ye?  Rumah aku takde internet.


Kawan : Cis. Senget! Jari aku sampai kerinting kasik tau ko. Rupenye rumah ko takde internet.


Lelaki : Hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye.


Kawan : Sokey bro, email ko ape weh?


Lelaki : www.akuhensem2011@yahoo.com. Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi.


Kawan : Laa… Mana ade email pakai 'www' kat depan. Alahaiii...


Lelaki : www tu ape weh?


Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ((bengang))
>:O
. =)) нªª˘°˘нªª˘°˘нªª˘°˘


./"/ ‎‎‎‎‎ нªª˘°˘нªª˘°˘нªª˘°˘ ‎


_//_ нªª˘°˘нªª˘°˘нªª˘°˘

2 ulasan:

Anna berkata...

Ini gelak guling2 ni wei.

Nadia Is Cute berkata...

eh? bukan gelak sikit ek?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails