There was an error in this gadget

Tuesday, September 28, 2010

28 September 2010 - Entry 1

Watikah hari ini adalah...

Hari ni aku tak de memulakan hari dengan membaca postings orang.  Sebab hari ni aku ada sikit terlewat more over tengah bersemangat nak tulis-tulis kat dalam buku record book ni ha.  Ye lah.  Aku kan memang perajin orang nya.  Rajin ngomel.  Rajin buat sepah.  Rajin ditegur oleh laki sendiri.  Oops!  Pecah rahasia ai...

Sudah.  Aku telah rajin dengan cobaan menyihatkan diri ni.  Finally dapat jumpa balik memory card reader.  Sambil-sambil rasa agak nyesal tak amik gambar Nek Mah kat rumah kitorang semalam.  Sedar-sedar tak sedar jugak, malam tadi was the first time Nenek merasa anak dia masak full course dinner meal.  Kalo tak for sure aku masak Pesto Prawn with Roast Ciken.  Itu pun last ingat nak masak nasik.  Tapi MakSu nak Pesto Prawn maka PRESTO... ~ Pesto Prawn siaaaaaapppp!!! 

Comel tak ai ketika makan Pesto Prawn Pasta tu? 
Ai memang kiut giler okei...


Hmm.  Berkenaan dengan list dalam blog semalam tu, meh sini.  Nak kena kasik apdet:

ONE/ Pikap bloody laundry. - Laundry masa bloody ya kengkawan...

TWO/ Pi beli makjun al-mujaarab. - Dah jadik najis pun.  Haha.

THREE/ Seketul dua items bahan pakai rumah. - Jangan over.  Suami akak tu datang fully equiped dengan tracking system tu.

FOUR/ I need a new frying pan! - Dah submit request form kepada yang perihatin semalam.  Lagi-lagi bila frying pan aku tu dah tertanggal handle dia dari pan walau dah berapa kali aku ketatkan screw dia tu.  Takkan lah nak kena guna gam gajah kut...  Sedih ai. 

FIVE/ I want sushi. Ke? - He he.  Biarlah menjadi rahsia.

SIX/ Ek. Kena antor bebudak gi sekolah ek?

SEVEN/ Nak shishi la!!! - Ko gila ke nak extend lelama?!  Bukan lagi batu karang tu namanya.  Itu sudah menjadi batu bata tau.

So hari ni sepatutnya....  ada outstanding.  So ada patut ada list baru.  Tetiba terasa terkinja-kinja sikit sebab...

ONE/  Bajet bulanan mana?  Cepat bayor hutang sebelum become berry terrible!

TWO/  Pikap bloody laundry.

THREE/  Jangan lupa pi keluar sat lagi untuk bayor bil.

FOUR/  Kena anto budak ke ari ni Memi?

FIVE/  Dear Mr Frying Pan.  Please wait for me whenever.  Still loving you.  Tengs.

SIX/  Jangan asik dok buat menatang personal je sampai lupa nak arrange/reply/respond kepada insan-insan yang menanti di opis itu ye...  Ye.  Tengs for reminding yourself.  Tengs again.  Tengkiu berry mash.  Ailavyu always.  Promise.

Dah!  Tetiba aku terasa nak terkincit jap tengok list-list tu!  I've got to sumbat like...  5 of those within an hour ni!!!! 

HUUUAAAARRRGGGHHHH.....!!!!

~ pensan ~

[bangun]

~ pensan ~

Oh.

Babai la kome-kome.



4 comments:

Anonymous said...

Hi,

Saya peminat blog awak tau. Boleh hilang segala kerisauan duniawi baca blog nie. hehe

Salam dari Norwich. :D

Nadia Is Cute said...

Saya juga bersedia untuk menyengalkan hari anda :D

Salam dari hatiku yang berbaur memacam ini. Hik hik.

-memiayu- said...

hahaha ;P

Nadia Is Cute said...

Ailavyu -Memiayu-

Hik hik.

[Sedang mode Kelly Ng... Haha.]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails