Khamis, 22 Julai 2010

Ai Anke!

Watikah hari ini adalah...

Okei.  Aku adalah sedang bosan.  Aku ada kerja.  Boss dok email bertalu-talu.  Time ni la nak dapat rezeki yang berkat.

Filing satu pile yang serabut telah settle.  Quite a lot has been shredded.  Ni I can see there are 2 more trays yang menyakitkan mata.  Bukannya apa.  It's just that the tray tu, tray jaring zaman earlier millenium punya lah...  Lepas tu banyak envelope-envelope recycle berbagai campur dengan yang tecip-tecip punya kertas.  Aku ni kan...  Sebenarnya eyes kenot tahan kondisi begitu.  Namun, sudah lama ku tahan Jebat.

Mentara the clean up and waiting for some email replies, I bersihkan sikit inbox and forgot about this photo. 



This was sometime last week.  Pawpaw came home, terus berborak over the fence dengan our neighbour, yang mana korang boleh tengok kat celah tu tengah tu.  Then this Cik Adik go tit tot tit tot tit tot keluar rumah, gi bawah celah ketiak Bapaknya tu, tegur jiran tu with a, "Ai Anke! [Hi Uncle!]" then placed herself in the same exact position ngan Bapaknya tu. 

ONE/  Dia tak penah lagi cakap 2 perkataan berturut macam tu.  Tetiba je keluar, "Ai Anke!"  The next time we heard it was we were driving out, masa tengah angkat tangan kat Pak Guard Nepalese tu.  Uish budak tecip ni... 

TWO/  Tak sempat nak ambik gambar.  Macam ada sensor.  Kelibat Mak dia pun dia boleh rasa!  Penangan budak susu badan nih...

Sekejap je Cik Adik dah besar.  Sedar-sedar, tak sedar...  Rajin budaknya pun.  Rajin nolong Mak nya. 

Tolong Mak dia jadi pengawas.  Tolong Mak dia abes kan mekanan kat dalam pantry tu.  Tolong Mak dia tutupkan laci.  Tolong pilihkan baju untuk Mak dia.  Tolong bagi bahan untuk masak untuk Mak dia juga... 

Rajin, bukan?  Haha. 


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails