Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Khamis, 8 Julai 2010

cinta melancholic

Watikah hari ini adalah...

I am feeling rather melancholic.  In this cold.  In this weather.  Maybe it's also how few things arise.  Maybe it's just plain that I get a certain way because of this serious cold office that I'm going way nonsense from my normal self.  Or maybe I'm the other way round.  Entah.  Ko pikir bagemana?  I do no lah.

Been doing figures sesaja.  Korek-korek information.  Ada manfaat tak?  Uih, ada.  Tapi terasa sikit restricted.  Nak tau kenapa?  Tepon opis semalam kena sambar petir.  So today only analog phones je okay.  Digital ones like mine, sampai sekarang tak berbaik pulih.  Full maintenance will  be done after 5.30pm today, so they say. 

Best jugak, actually that the phone's not working.  Tak ada orang nak bother me with, "May I know the name of your Finance Manager?" or those calls that go, "We are calling from...," nyak nyak nyak dengan slang yang membuatkan ko berasa sangat konpius sama ada nak tempeleng je caller tu untuk menyedarkan mereka bahawa 'Cukup-cukup la endak nya' atau terus cabut wayar tepon tu biar dia tak leh tapon balik.  Nak gelak pun tak kosa.  Tinggal berani tak berani je untuk selinapkan satu ayat terakhir buat mereka - "Oh by the way, you have a very bad slang.  Just stop trying.  Face it.  You weren't raised in England."  Haha.  Bitchy gila tak? 

Aih.  Patutnya aku mengkonsentrasikan diri untuk perabihkan schedule satu ni je.  Then boleh la balik.  Laki akak pun dah tepon bertanya pukul berapa aku nak balik ni.  Patut sungguh dia adalah seorang pekerja berjaya.  Folo up dia power beb.  Very powerful.  Hahaha.  [Nanes].

So, 9 minutes more to go.  

I should go oredi.  

PS.  

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails