Selasa, 11 Mei 2010

consideration is required. sila jangan double park sesukahati bila ada banyak lagi parking lot yang kosong. tengs.

Watikah hari ini adalah...

Most of the time, my sister-in-law will pick up the children from school. But whenever I go, I always mendapat masalah sebab kereta sedan aku tu agak panjang. Maka susah nak masuk parking. Tapi sebenarnya tak susah. Cuma bila orang double park as early as 1/2 hour sebelum sekolah habis, aku rasa macam diorang ni tak considerate dengan orang lain yang ada same commitment dengan diorang.

Yang kaler-kaler itu adalah jenis-jenis kenderaan pelbagai saiz

Kalau diikutkan layout seperti di atas, aku rasa korang pun boleh dapat capture perasaan ni. Sakit jiwa bila kereta-kereta ni REFUSE nak masuk parking yang banyak kosong kat sebelah kiri layout tu. Diorang nak senang dan cepat. Orang lain pun nak senang dan cepat.  Lagi tak suka bila the effect from their double parking tu, kereta panjang susah nak masuk into the empty parking lots. 

Pas tu...  Tengok muka sikit.  Cecewah, tengok tepon konon.  Ye lah.  Main saham juta-juta.  Tak leh concentrate benda lain tau.  Nanti rugi billion billionaire.  Tak caya? 


Taken off the web.  Thanks [HERE]
Percayalah.


Then tengah lagi 15 minutes or so...  Zoom in one car.  It parked in the opposite side of the road on from the wrong side of the road.  Eh?  Salah ke aku cakap ni?  Jap jap.  Cuba tengok gambar bukti ni jap...


Ha... Salah ke aku explain tadi? Betul kan... Dah la double park.
Datang dari arah bertentangan pulak tu. 
Pastu dok situ sambil buat muka iceman. 


Tu je.  Pokok pangkalnya.  Let's be considerate.  Kalau ada parking tu, just park your car there.  Kalau kes ko sampai lambat, orang paham.  Ni berminit-minit ahead pun you tak reti nak make way for other people. 

Seperti lambaian FB aku semalam.  Nak ambik anak dari skolah tapi Mak Bapak tak pi skolah.  Tu sebab tatau cemana nak parking.  Dan contoh terdekat anak selalu ambil untuk diri sendiri?  Dari Mak Bapak diorang jugak kan...

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails