Gadget

Kandungan ini tidak tersedia melalui sambungan tersulit.

Selasa, 20 April 2010

penaja yang bosan memberikan pesanan

Mulut ni rasa sungguh berminyak.  Apa da aku makan tadi?  Adakah sebab distracted minda terganggu oleh pemerhatian oleh sekumpulan lelaki yang duduk dibelakang aku during lunch tadi sampai tak rasa the food I had?  Ya.  Aku sangat distracted sebab immediately when that happened, I posted a note in my FB.  Segala feedback tersebut adalah distracting.  Ha ha.

So how's the progress on my charts?  Ha ha.  Ya Allah.  Susahnya menjadi seorang yang born perfectionist tapi ngga mau ngaku bahwa she is one!  Each time I look at it it's so dementing that I go gegegegegegegek just looking at it.  Gosh.  Aku naik bengang sendiri.  Then I get bored...  I really get bored...


Taken off the web, may be subject to copyright

Meja pun serak.  Nak pi toilet tak pegi pun dari tadi.  Tapi kalau tau anak dok tahan, marah...  Mende Mak ni kan?  Ha ha.  But on the bab of toilet going, bukannya tak boleh pegi.  Dia macam...  Tak boleh pegi bila ada orang lain kat situ.  Nak pi toilet ni macam nak kena jadi halimunan.  Bila masuk, orang tatau.  Bila keluar pun, orang tatau.  Kena ada skill.

Dibuatnya semalam I really had to go.  Sedang sedang nak masuk tu, kakak cleaner yang rajin tu [serious rajin okay sebab tak berenti sampai la time rehat/balik] tengah mop bilik air tu. 

"Aaah, masuklah saja guna bilik airnya.  Di dalam tu sudah berseeeeh..."

"Takpe la kak, jap lagi lah"

"Eh!  Masuk sajalah.  Saya sudah bersihkan di dalam situ.."

Ada sikit lantanglah.  Dan aku pun terasa macam nak pensan.  Terus patah balik dan berpura-pura bizi. 


Taken off the web, may be subject to copyright

Dan aku tak paham konsep ni restoran jamban ni. 

1.  Tidakkah secara otomatik badan akan mengeluarkan cecair tanpa disadari bila berada di atas menatang itu?

2.  Please don't tell me itu adalah jamban recycle!!

3.  Adakah sungguh ko akan berselera makan dalam jamban???  Apa nay???

Mengenangkan juga some people yang kenkadang suka shishi sukati, bagi anak shishi sukati...  Silalah refer kepada gambar di bawah.  Binatang pun edoketod tau.


Taken off the web, may be subject to copyright
Ko tengok.  Gajah pun ada kesadaran sivik tau...
Belum lagi bab yang suka buang sampah luar kereta tu.

Ye lah.  Kenapa orang suka nak buang sampah luar keta?  Mungkin orang tu pembersih la kan.  Kita kalau naik keta dia, selesa, bersih, nyaman...  Tapi suka benor nak buang sampah kat luar tu.  Tau la memang ada orang yang nyapu tepi kaki lima tu kan.  But why??? 


Jangan la jadi cengginik.


Ginikkan lagi elok...  [macam henbeg gua hahaha] dari...


...bikin clog the drain


= banjir


= sungai kotor


= effect air minum [ko nak minum air cengginik ke?]


 = ikan pun dah tak jadi ikan lagi

Oleh itu, marilah kita berkesedaran sivik sikit.  At least aku bosan, tak nyusahkan orang...  Ni kalo shishi rata-rata...  Ish.  Make everywhere so smelly you know...  And stop littering!  Plastik gi barang kat supermarket berkoyan-koyan ko bawak balik.  Tinggal je la satu dalam keta kasik kumpul itu sampah...  Kan boleh je?  Dah sampai rumah ke, mana ada tong sampah, lu kasik buang la kan...

Dah dah.  All I know is I donch want to eat transformers for breakfast okeiii... 

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails