There was an error in this gadget

Monday, May 17, 2010

Lee Kum Kee: Sauce for Tomato Garlic Prawns


Watikah hari ini adalah...

Hari tu I tried Lee Kum Kee: Sauce for Tomato Garlic Prawns.  Okay jugak for a different taste.  Each packet usually is cukup for serving makan 3-4 people.  Since I tak jumpa jugak Lee Kum Kee: Sauce for Lemon Chicken, benda lain pun jadik la...

So this is how the packaging looks like from the front and belakang:

Lee Kum Kee: Sauce for Tomato Garlic Prawns
The front view of the packet


Lee Kum Kee: Sauce for Tomato Garlic Prawns
The back view of the packet



Sekarang ni aku sedang obsessed dengan the extra mile of merebus kulit dan kepala udang dan blend sebelum dicampakkan ke dalam masakan.  Oleh itu, you'll see the result of my cooking ada extra juice than how it's supposed to be.  Sepatutnya lebih kering sikit.  Even orang lain yang tengok pun ada agak tertipu macam Udang Masak Sambal pulak. 

Mari mari marilah kita main masak-masak....

SATU/  Memula hambek seberapa banyak udang yang anda mau.

Ini adalah gambar udang yang telah dibersihkan.


DUA/  Campakkan udang-udang gebu ke dalam kuali panas.

Cecewah...  Time goreng tu sempat pulak nak ada sesi fotografi pulak eh...


TIGA/  Terus menggoreng sehingga semua jadi merah.

Goreng sampai naik bau yang begitu mersik kelazatan... 
[Ya.  White_Child sila anda pensan sekarang.]


EMPAT/  Campakkan isi sos tersebut yang ini tadi...  Mana tau anda terlupa pulak sos mana I'm toking about la kan...

Guna sos yang ni untuk mendapatkan result seterusnya.
Please.  Tolong jangan guna kiub ayam mahupun udang kering.


LIMA/  As I mentioned above, semua kulit dan kepala yang tertanggal telah aku rebus, blend, saring for the juice for which I oredi campak to mix with the sauce atas tu.  Maka, inilah resultnya....
 
Fulamak...  Cute betul result dia...  Nyum nyum...


Ni adalah gambar udang yang telah siap. 

My review adalah it's alright, it's something different.  But somehow I rasa sangat tertipu bekos it sure looks like sambal udang kalau dilihat di depan mata.  Tertipu sebab bila dah masuk mulut, it isn't sambal udang and therefore rasa tak sama la kan...  But it's okay sebab I'm sure someone will love this out there.  It is nice to have variety once in a while. 

So it's worth a try!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails