Khamis, 3 Jun 2010

aku telah menyengsarakan diri sendiri bukan? ye. benar.

Watikah hari ini adalah...

Seseriyes-seriyesnya, aku adalah rasa mau pensan sekarang ni.  Setelah beberapa minggu aku tak berdaya nak buat apa-apa gara-gara kekurangan peralatan nak buat filing and making peace with the papers strewn all over the place, juga mengomplen secara soalan terkumpul sebab placement of barang tidak dapat dibuat atas sebab-sebab tertentu...  Ia akhirnya tiba.  Dua kotak BESARRR PUNYAAAA yang mana aku sungguh tak menipu you all.  Tak tipu punya.  Betul.

Memang besar ni kotak dia.  Tak tipu punya.
DUA BIJIK PULAK TU!
[Ai pensan yuuu...]

So sekarang ni?  Aku rasa reason yang aku berperasaan tidak berdaya adalah tohmahan kepada diriku sendiri.  Haha.  Mende kan?  Sekaraaaang...  Barang dah sampai...  Tau pulak rasa macam nak pensan!  Ye lah.  Tak berdaya.  Jadi lagi tak berdaya.  So apa citer right now?  Yes.  Right now minah.  Apa ko nak buat?  Adakah ko akan menjolok tekak agar ko muntah ke dalam DUA-DUA bijik kotak tu to come up with a reason you kenot do anything but wait for the next shipment of items?  Amacam minah?  Nak jolok tak tekak ko tu? 

Uish.  Nadia bila berdialog dengan diri sendiri...

You know...  Aku ni kaaan, suka cakap sensorang.  Bukan sukaaa la per say.  Tapi sometimes I have to talk to myself so I can weigh my judgement better and I tak pedulik pun apa orang pikir. 

Nota:  Nadia adalah tidak konsyes.  Harap maklum. 
[Tapi bila get together orang reramai tengok sendiri pakai tepaper, nak stress.  Buduh kan?  Tapi tak konsyes.  Maka...  Apakah?]

Anyway...  Bebaru ni got I temankan my mom gi supermarket.  Then got this perempuan berdiri dekat tempat bembarang plastik.  She went:

"Eh bagus la barang ni [belek belek]. 
Senang sikit nak mop. 
Takde nak kena perah-perah pakai tangan. 
Tekan je, pusing, dah boleh tos kan mop tu. 
Tapi berapa ringgit pulak benda ni? 
Eh.  Takde harga pun?  Mana harga dia ni?  [flipping over another one]
Eh.  Yang ni pun takde.  [flipping over another one]
Eh.  Yang ni pun takde... 
Kat mana harga dia ni pulak eh..." 

You get the picture la kan. 

But when I heard it, it was like so completely familiar.  How she went with the mono dialogue...  How she said it...  Aku gelak, gelak la jugak.  Chuckled in my heart little bit. 

All that la before suddenly it hit me and I went...  "Oh man...  People must think I'm CRAZY because I do THAT in public too and I'm so thinking minah ni gilaaaa...

Oh.  Tolong.  Tolong.  Tolong.

Oh.  It kinda stopped for a while.  At least until I got the next gondola la...  Haha.

So now going back to main sabjek, apakah yang harusku lakukan dengan menatang-menatang yang aku oder ni? 

Huhhuhuhuh.  Nanes dulu. 

Kita gelakkan sama dia..

Aiseymen.  Kena la gak ngadap.  One at a time yek?  Eleh.  Cam bagus jek.  Haha.  Buduh. 

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails