Jumaat, 4 Jun 2010

my review on KILLERS - sooooo bessss okeeeeeiiih...


Watikah hari ini adalah...

Semalam aku telah berdating ngan Encik Black pada kadar sengau untuk tengok KILLERS. 

KILLERS
Katherine Heigl and Ashton Kutcher
Penyebab aku drive macam moron malam tadi
dan sekali gus menambahkan rengsa pada
Encik Black yang tersombat hidungnya itu.

Aku yang drive memula tu.  Tapi entah kenapa though I drive through the day, sekali bila malam, jadi cam bangang.  Berbunyik-bunyik orang tu.  Sound effect yang lagi tidak menenangkan aku.  Especially bila boleh tak perasan orang kat tepi jalan tu.  Maka aku rasa kemungkinan besar, mata aku adalah semakin rabun or my astig's getting worse.  Rabun ayam tu beb.  Nasib baik tak aku yang jadi killer malam tadi sebab langgar orang tengah nak mutton crossing the road.

Tapi tak kesah.  We got there on time.  Nuffnang bukak booth.  Agaknya sebab diorang web base, diorang cuma asked for email address je.  Nasib baik email address aku ada gak berbunyik syahdu.  Kalau ada letak nenombor dalam tu, tidakkah terkial-kial dibuatnya nak nyebut?  Or time nak bukak email address tu lu tengah dalam mode sewel pi pilih nama macam...  kuatromen ke...  haha.  Parah.

I got my FREE pass and I heart Nuffnang button
I heart Nuffnang!  Yeay...

Got the tickets and received the button.  Since kitorang tak makan lagi, we had a super quick jolok in the mouth sampai ke perut satu kali tolak mekanan tu before jalan lelaju balik naik atas.  Ye lah.  Free seating la katakan...  Haha.  Teruk ke?  Haha.  Takpe la.  Bukannya perut korang yang sakit.  Haha.  Buduh.

Sewaktu sedang bersedia untuk sprint:
On your marks, get set, GO! 
Gila tu beb.  Free seating tu. 
Kang dapat tempat depan screen tau pulak nak nanes.
Encik Black training tuuuu petang-petang lari
sampai 8 kilometer setiap hari. 
Ye lah.  Persiapan untuk hari-hari yang diperlukan
...seperti ini.
Gila tak larat.  Haha.
Yang engkorang ni pun baaaaaaca
je la kejenya apa menatang aku tulis ye? 

Anyway, sebelum ni kiranya, I tak lah minat Ashton sangat.  Never thought he was in that category of where Simon Baker is.  Or even that mamat yang jadi Bond tu.  Siapa tu nama dia that Brit tu?  Hah.  Yang tuh.  Tapi this movie made me think otherwise.  Tak ke beruntung Demi Moore tu boleh ngadap dia setiap hari?  **sigh**  Ngada kan?  Macam la tak gi tengok movie tu ngan laki sendiri.  Tak sadau diri punya pompuan.  Haha.

Ketika Ashton Kutcher meng-HAIYAKKK!!!-kan orang itu
Tidak kah ko pensan melihatnya? 
Ye.  Aku hampir.  Tapi gua kena kaverlain baeeknya.
Haha.

What I like about this movie is that the characters are real.  Humane la.  It's fast paced.  It's intact.  Precise and doesn't waste time.  And the fight scenes ada like Mr and Mrs Smith though nothing physical between Katherine and Ashton.  But it kept me laughing and I got lost in the movie. 

It's about this assasin meeting with a girl.  They fell in love.  Got married.  Then eventually found out a few years later that the neighbours are trying to kill him pulak!  But everything's soooo sweet...

“Jen and Spencer have a great relationship and they are really good together and are really loving, fun and charming with each other,” says Katherine Heigl, who co-stars as Jen Kornfeldt. “Then comes the big shocker where she discovers this guy who she thought was just a contractor actually killed more than a dozen people. That’s upsetting.”

“It’s about two people who are in love and one of them has a secret,” explains co-star Ashton Kutcher. “It’s about their ability to coexist and I think everyone can relate to that. Because I don’t know of a relationship between two people where there isn’t some version of a secret, like, ‘This is my world and that’s your world.’”

Ashton got to go through the emotions of being Bond-ish, athletic, heroic and at the same time all sensitive, protective, and loving. It's like opening a door and a rush of cool wind blows through you. Gosh. And Katherine too didn't disappoint. She... was able to make geeky look cool. S.e.r.i.y.e.s. Tak tipu punya. 

Their first date. Love this scene. Sangat best. 
Tiada perkara auk yang dapat mencacatkan scene ni.

And they fell in love. 
Kinda got away with the feeling too when watching.
Terasa macam akulah Katherine dan Encik Blacklah Ashton.
Haha.  Alaaa...  Bagi la chan...

Uncovering a misteri nusantara...  just before another how much
loving and sensitive he can be in this movie scene happens.
[menggarap dada]

Trying to get out of a sticky situation here... 
Percayalah.  Memang sticky gila.

"I AM THE PRO.TEC.TOR" - cakap macam Darth Vader.
Haha.  Korang laaaayan je aku ek? 
Baik betul hati engkorang nih.

But they were so LOVING E.CHI.ALERRR... And he sooo sayang kat bini dia... Macam Encik Black sayang kat aku jer. Haha. Poyo giler. Haha.  
 
And oh.  Lagi aku lost bila there was this one scene where I tetiba went...  "Uh.  This guy looks so familiar..." dan lepas tu aku nak pensan sebab itu adalah Encik Usher. 

YES! 

Memang ada Usher.  Gila nak tepensan aku dibuatnya!

There is also Tom Selleck as Katherine's father and Catherine O'Hara yang main jadi Mak Home Alone dulu kalau korang tak ingat, as her mom.  Gila aku tengok Mak dia pun nak pensan.  Perfect kinda huru hara yang memensankan!  Haha.

Cutting it short, the movie was great.  I really enjoyed myself.  Although side effect adalah the moment I stepped back into the car to drive aku dah terasa - kenapalah aku macam termoron tak tau nak mudik menatang ni niiiiii.....?? - sehinggakan laki aku yang kiut tu kata bagi dia drive.  Haha.  Buduh tak?  Wayang tu bikin aku jadi high kut!  Haha.

It is kinda a chick flick but it's something that your guy would enjoy.  Encik Black gelak-gelak besar tau.  Dia gelak macam masa tengok Adnan Sempit although dua-dua cerita ni adalah langsung tak de apa yang sama.  Haha.

Good watch for your consideration!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails